Regina vacanţelor tale 

Muzeul Memorial Nicolae Iorga

Muzeul Memorial Nicolae Iorga, aşezământ cultural ce păstrează amintirea savantului Nicolae Iorga, este situat în centrul istoric al oraşului, şi împreună cu Muzeul de artă religioasă şi Muzeul de etnografie al Văii Teleajenului formează un adevărat centru cultural.

 

De 100 de ani, Vălenii de Munte a fost asociat cu numele neasemuitului istoric Nicolae Iorga. Numeroase şi trainice fire l-au legat pe profesor de micul orăşel de munte, localitate al cărei nume “abia îl aflai din pagini de cronică”.

 

Începutul unei asemenea legături s-a petrecut în vara anului 1907, când Iorga păşeşte pentru prima dată aici, fără să fi crezut că se va stabili şi că acest loc va fi prielnic gândului şi lucrului.

 

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a fost înființat în casa în care istoricul de renume mondial, critic și istoric literar, profesor și om politic a locuit mai bine de 30 de ani. În expoziția permanentă, care evocă personalitatea marelui savant, se regăsesc numeroase cărţi, manuscrise, obiecte personale, fotografii, mobilier, precum și diverse documente și obiecte care atestă activitatea lui Nicolae Iorga în țară și peste hotare ca Preşedinte al Comisiei Monumentelor Istorice, Prim Ministru, Preşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Culturală a Tuturor Românilor, membru titular al Academiei Romane. Centrul de interes îl constituie biroul de lucru, cu impresionanta bibliotecă, ticsită de volume din aproape toate domeniile ştiinţei şi artei.

 

Acest muzeu şi staţiunea găzduiesc  în fiecare an Cursurile de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga” şi diverse festivaluri care deja au devenit tradiţionale.

 

Adresa: Vălenii de Munte Str. George Enescu,nr. 3 (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Tel: 0244.280.861

E-mail: office@histmuseumph.romuzeuliorgavaleni@yahoo.com

Website: www.histmuseumph.ro

FacebookMuzeul Memorial Nicolae Iorga

 

Program: marți - duminică 9:00-17:00

 

Tarife de vizitare: 

  • adulti -  16 lei (* două muzee – 8 lei x 2 = 16 lei; gratuit al 3-lea muzeu)
  • copii, elevi, studenți - 4 lei

  •  pensionari - 8 lei

  •  taxa de ghidaj - 5 lei/oră, gratuit pentru grupuri de minim 10 persoane

Hartă Valenii de Munte

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download