Regina vacanţelor tale 

Muzeul Memorial Nicolae Iorga

Muzeul Memorial Nicolae Iorga, aşezământ cultural ce păstrează amintirea savantului Nicolae Iorga, este situat în centrul istoric al oraşului, şi împreună cu Muzeul de artă religioasă şi Muzeul de etnografie al Văii Teleajenului formează un adevărat centru cultural.

 

De 100 de ani, Vălenii de Munte a fost asociat cu numele neasemuitului istoric Nicolae Iorga. Numeroase şi trainice fire l-au legat pe profesor de micul orăşel de munte, localitate al cărei nume “abia îl aflai din pagini de cronică”.

 

Începutul unei asemenea legături s-a petrecut în vara anului 1907, când Iorga păşeşte pentru prima dată aici, fără să fi crezut că se va stabili şi că acest loc va fi prielnic gândului şi lucrului.

 

Muzeul Nicolae Iorga găzduieşte o expoziţie care reconstituie cu fidelitate cadrul interior în care a locuit şi a creat marele istoric Nicolae Iorga.

 

Acest muzeu şi staţiunea găzduiesc  în fiecare an Cursurile de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga” şi diverse festivaluri care deja au devenit tradiţionale.

 

Adresa: Vălenii de Munte Str. George Enescu,nr. 3 (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Tel: 0244.280.861

E-mail: muzeuliorgavaleni@yahoo.com

Website: www.histmuseumph.ro

 

Program: M-D 9:00-17:00

Tarife de vizitare: 

  • Adulti: 8 Lei
  • Grup: 4 Lei/ persoana

 

 

Hartă Valenii de Munte

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download