Regina vacanţelor tale 

Fostul penitenciar Doftana

Muzeul penitenciar Doftana este locul unde a fost închis Ceauşescu. Închisoarea a funcţionat  între 1895 şi  1960 pentru încarcerarea deţinuţilor politici alături de cei de drept comun.

 

Istoria închisorii Doftana începe încă din anul 1892 când erau aduşi cu duba sau trenul ocnaşii. Clădirea a fost construită cu cinci aripi iar fiecare având propria curte interioară, 356 de celule şi 11 turnuri de pază. Una dintre cele mai interesante aripi, zona H era cunoscută pentru tortura la care erau supuşi cei mai periculoşi deţinuţi. Tot în zona H, celulele erau mici, întunecate având doar o ţeavă metalică şi un butoi pentru necesităţi. Despre măsurile de protecţie, gardienii erau oameni de piatră şi în decursul existenţei penitenciarului, nimeni nu a reuşit să fugă.

 

După ce, timp de 43 de ani, Doftana a frânt sau a schimbat destinele celor condamnaţi în celulele sale, catastrofalul cutremur din 1940 a curmat însăşi menirea penitenciarului. Puternic avariat, a fost închis între anii 1940.

 

La Doftana au fost închişi: Gheorghe Apostol, Nicolae Ceauşescu,  Gheorghe Gheorghiu-Dej,  Max Goldstein, Emil Bodnaras,  Corneliu Zelea Codreanu şi Ştefan Foris.

Hartă Telega

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download