Regina vacanţelor tale 

Băile Telega

Înca din ani 1900 aceste băi, erau renumite pentru relaxarea şi tratamentul "oamenilor cu stare". Caracteristicile deosebite ale acestui lac, gradul ridicat de săruri minerale precum şi stabilitatea apei erau şi sunt ideale afecţiunilor aparatului locomotor precum şi pentru fertilitate.

Băile Telega s-au format în jurul lacurilor sărate apărute în vechile ocne Mocanu, Palada, Stavrica, Lacul Dulce şi lacul Baia Centrală. Lacul are în prezent 1334 mp şi o adâncime 45 m.

 

Proprietăţile curative ale Băilor Telega din judeţul Prahova au depăşit graniţele ţării, fiind recunoscute recent chiar de Institutul Balnear Francez, care a confirmat că apele cloruro-sodice din localitate ocupă locul doi în Europa şi locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli.

 

Concentraţia de clorură de sodiu este de peste 270 grame la litru, dar apa mai conţine şi clorură de potasiu, clorură de amoniu, clorură de calciu, sulfat de magneziu, bicarbonat de magneziu si bicarbonat de zinc, ce au un efect benefic în tratarea unui număr mare de afecţiuni cu o patologie diversificată.

 

Ce oferă aceste băi:

  • Un ecosistem de aproape 500 de ani (1568-2009).
  • Apele Lacurilor vindecă şi sunt de neînlocuit în Europa.
  • Temperatura apei este de 30 grade Celsius.
  • Aceste lacuri sunt unice datorită cotelor maxime de minerale ce le conţin.
  • Băile Sărate Telega funcţioneaza neîntrerupt de 140 de ani.
  • Lacurile se clasează printre primele din Europa prin compoziţia crescută (hipertona, clorurosodica) precum şi nivelul ridicat de cloruri de potasiu, amoniu, calciu, sulfaţi şi iod, cu valoare terapeutică în special  în patologia reumatismală.
  • Bioclima de crutare fiind caracterizată de cea mai lungă perioadă cu zile însorite din an din România.
    - Zona de puritate a aerului şi aeroioni cu beneficiu real pentru reechilibrarea organismului, mai ales dupa perioadele de mare stres.
  • Lacul conţine nămol mineral slab sulfuros.

Hartă Telega

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download