Regina vacanţelor tale 

Salina Slănic – Mina Unirea

Salina Slănic, din cadrul minei Unirea, este cea mai mare din Europa şi are 14 camere cu o înălţime de până la  50 m, o temperatură constantă de 12˚C, locuri de joacă pentru copii, un bufet, terenuri de sport. Un punct important din interior este Sala Genezei, unde găsiţi  statuile scupltate in sare ale lui Traian şi Decebal, strămoşii românilor.

 

Mina Mihai este amplasată pe verticala locului deasupra minei Unirea de care este separată printr-un planşeu de 40 m grosime. Aici în perioada 1970-1994 s-au organizat concursuri naţionale şi internaţionale de aeromodelism. În prezent din cauze naturale această mină nu mai este vizitabilă.

 

 În sec. al XVII-lea exploatarea sării s-a facut la Baia Baciului, Baia Verde şi Dorobănţeşti despre care nu există prea multe informaţii. Se ştie totuşi că ele erau în formă de clopot, mărturie stând aşa-zisele pâlnii de scufundare de la locul acestor exploatări. În prima parte a sec. al XVIII-lea, sarea s-a exploatat din ocnele: Baia Verde, Baia Baciului (1800-1854), Ocna din Vale (1819-1865) si Ocna din Deal (1838-1865), utimele doua fiind atestate documentar din 1847.

 

Adresa: Slanic, Str. Salinei, nr. 1, jud. Prahova (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

 

Program:

  • luni: închis
  • marți- vineri: 8:00-14:30 transport in subteran, 15:30 utilmul transport din subteran
  • sâmbătă-duminică:9:00-15:30 transport in subteran, 16:30 utilmul transport din subteran

*Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze

 

Tarife standard:

  • adulţi: 28 lei/zi/persoană (marți-vineri), 33 lei/zi/persoană (sâmbătă-duminică),
  • copii peste 3 ani, elevi, studenţi cu vârsta până la 25 ani: 20 lei/zi/persoană (marți-vineri), 22 lei/zi/persoană (sâmbătă-duminică),
  • pensionari: 22 lei/zi/persoană (marți-vineri), 24 lei/zi/persoană (sâmbătă-duminică),
  • copii mai mici de 3 ani: gratuit (cu recomandare medicală, in lipsa acesteia accesul se face pe raspunderea adultului insotitor)

Alte tipuri de tarife aici.

Hartă Slănic

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download