Regina vacanţelor tale 

Muzeul Paul Constantinescu

Muzeul Memorial Paul Constantinescu prezintă o seamă de documente inedite despre viaţa şi activitatea ilustrului muzician, grupate în cele şapte secţiuni: muzică simfonică, muzică de operă, muzică vocal - simfonică, muzică de cameră, corală, pentru voce şi pian şi muzică de film. Printre exponatele de o importanţă covârşitoare, se afla o excepţională piesă de patrimoniu - cel mai vechi pian din sud-estul Europei şi printre primele din Europa Centrala, construit de firma F. Kaeferlie din Stutgart.

 Publicul vizitator poate cunoaşte direct, o seamă din partiturile manuscris sau tipărite din opera compozitorului, programe şi afişe de concert care aduc în prim plan, prezenţa creaţiei sale în viaţa muzicală în ţară şi peste hotare. In vitrine sunt prezentate printre alte piese de rezistenţă, “Simfonia Ploieşteană”- lucrare de excepţie dăruită de compozitor oraşului său natal în anul 1961, cele două capodopere vocal simfonice “Oratoriul Bizantin de Crăciun” şi “Oratoriul Bizantin de Paşti”, Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră, ultima creaţie din prestigioasa sa opera muzicala.

 

În penultimele săli sunt expuse, în premieră absolută pentru publicul ploieştean şi nu numai, o seama de lucrări de reală valoare artistică semnate de ilustrul compozitor în domeniul desenului şi caricaturii, piese de mobilier din patrimoniul familiei muzicianului documente inedite privind prodigioasa activitate didactică, timp de aproape trei decenii, în învăţământul muzical universitar şi prezenţa sa în concertul culturii muzicale universale. Ultima sală, reconstituie într-o admirabilă ambianţă de epocă, cabinetul de lucru al strălucitului muzician.

 

În fiecare an aici se organizează Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală.

 

Adresa: Ploieşti, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 15, Prahova (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Tel: 0244.522.914

E-mail: muzeulpaulconstantinescu@gmail.com

Website: www.histmuseumph.ro

 

Program: marți - duminică, între orele 9:00-17:00

 

Tarife vizitare: 

  • adulți - 8 lei,
  • copii, elevi, studenți- 2 lei,
  • pensionari, eroi ai revoluției - 4 lei 

Hartă Ploiești

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download