Regina vacanţelor tale 

Muzeul Casă de Târgoveţ

Muzeul Casă de Târgoveţ din sec. al XVIII-lea – al XIX-lea te introduce în atmosfera acestei perioade. Muzeul este găzduit de casa, „giuvaer al vechii noastre arte” (Nicolae Simache), construită în jurul anului 1785 de meşteri pricepuţi pentru un negustor localnic.

 Urmând moda timpului, structura sa îmbină elemente de arhitectură românească cu unele de influenţă orientală. De pe la 1801- 1802, când Mariţa, fata primului proprietar, o primeşte ca dotă la căsătoria cu Ivan Hagi Prodan, membru al elitei negustorilor ploieşteni, clădirii îi va fi asociat numele acestei familii. În prezent Casa de Tâgoveţ prezintă un interior de casă a unui negustor bogat din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea; ea include o serie de piese originale, ce au făcut parte din interiorul Casei Hagi Prodan, adevărate opere de artă; podoaba casei o reprezintă plafonul sufrageriei, din lemn sculptat in motiv stelat, dar şi frumoasele decoraţiuni interioare amplasate la uşi si ferestre realizate în stuc.

 

Aici puteţi face o călătorie înapoi în timp: sofaua cu perne înflorate, măsuţele intarsiate cu sidef, vase de ars mirodenii, narghilele şi ciubucele, lădiţele de zestre sculptate, scaunele în stil florentin, mobilierul cu inserţie de sidef sunt tot atâtea dovezi ale bunului gust cât şi ale bunăstării proprietarilor de odinioară; printre comorile de aici trebuie menţionata “Icoana de hagiu”, adusa de negustorul Hagi Prodan de la Ierusalim, datată 1819.

 

Adresa: Ploieşti, Str. Democraţiei, nr. 2, Prahova (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Tel: 0244.529.439

E-mail: casadetargovetploiesti@yahoo.com

Website: www.histmuseumph.ro

 

Program: marți - duminică, între orele 9:00-17:00

 

Tarife vizitare: 

  • bilet întreg - 8 lei,
  • bilet redus - 4 lei,
  • grupuri elevi - 2 lei

Hartă Ploiești

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download