Regina vacanţelor tale 

Mănăstirea Mălăieşti

Mănăstirea Mălăieşti a fost construită la initiativa ieromonahului Antonie Lita de la Mănăstirea Crasna-Prahova (astăzi stareţ la Mănăstirea Sf. Pantelimon, Silistea-Gumeşti), lucrările continuând şi sub cei doi stareţi care i-au succedat (ierom. Petru Ungureanu şi protos. Lazar Nan).

Terenul pentru înălţarea mănăstirii a fost donat de loan Guiu din Ploieşti. Piatra de temelie a bisericii a fost asezată pe data de 17 septembrie 1995, biserica fiind sfinţita pe 24 iunie 2004, de PS Varsanufie Prahoveanul.

 

Locaşul este construit în formă de cruce, după modelul tradiţional, şi se continuă cu un pridvor închis. Pe naos se ridică o turlă octogonala, mare, deschisă, aşezată pe un soclu pătrat, iar pe pronaos există două turle oarbe, mai mici.

 

Pictura a fost realizată în ulei după stilul neobiazntin de Adrian şi Nicoleta Voicu. Tâmpla din lemn de stejar a fost sculptată de meşteri din Humuleşti, iar uşa de la intrare, din lemn masiv, este sculptată de meşterul Atomi Gheorghe Constantin din comuna Vânători, judeţul Neamţ.

 

În tradiţia locului se spune că în pădurea Mălăieşti a existat cu aproape 250 de ani în urmă un schit de călugări care aparţinea de Mănăstirea Vâlcăneşti, ultimul monah cunoscut al schitului respectiv purtând numele Vlad. 

 

Adresa: Comuna Dumbravesti, Sat Malaiesti, Prahova (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Hartă Dumbrăveşti – Mălăieşti

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download