Regina vacanţelor tale 

Castrul Roman Drajna de Sus

Castrul roman de la Drajna de Sus, a fost construit din pământ la început, după anul 106 castrul a fost întărit şi reconstruit cu ziduri de piatră.

 

Castrul a fost construit în panta lină a dealului Grădişte cu expunere spre SV către depresiunea Văii Teleajenului. Acesta avea o lungime de 200 m şi o lăţime de 187 m, având astfel o suprafaţă de 3,74 ha. Castrul este considerat a fi unul de dimensiuni mici care putea adăposti în jur de 500 de persoane.

 

Castrul a fost descoperit în anul 1887 de locuitorii satului în timpul lucrărilor agricole. Primele cercetãri au fost făcute de învăţătorul Dumitru Basilescu, ajutat de elevii săi şi de locuitorii satului. Între zidurile castrului s-au descoperit 33 de clădiri. Până în prezent au fost cercetate doar “Pretoriul” (locuinţa comandantului) şi o construcţie destinată proviziilor.

 

Primele descoperiri arheologice de la Drajna, de la mijlocul anilor ‘90, au scos la lumină ceramica dacică şi romană, monede din perioada 88 – 117 d. Chr, precum şi piese de port şi podoabe, piese de pavaj stampilate cu însemnele unităţilor militare care erau cantonate aici, pe teritoriul vechii Dacii.

 

Castrul roman, ridicat de Legiunea a V-a Macedonica, una dintre cele două legiuni romane staţionate permanent în Dacia, va fi scos la lumină, încetul cu încetul, dezvăluind lumii întregi capacităţile de care dispuneau, acum aproape 2000 de ani, soldaţii romani.

 

Adresa: Drajna, Prahova (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

 

Hartă Drajna

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download