Regina vacanţelor tale 

Babele

Alături de Sfinx se înalţă grupul de stânci cunoscute sub numele de Babele. Păstrând legatura cu Sfinxul ele au fost supranumite "Altarele ciclopice din Caraiman" fiind închinate Pământului şi Cerului, Soarelui şi Lunii ca şi lui Marte, zeu al războiului şi al agriculturii. 

 

Despre apariţia lor s-au format legende şi teorii. Unii cercetători apreciază că agenţi modelatori au fost apa şi vântul cu sprijinul îngheţului şi dezgheţului. Se are în vedere şi alternanţa rocilor, gresii şi calcare de pe platou. Însă nu poate fi negată intervenţia umană la finisarea formelor mai mult sau mai puţin regulate. Până acum, nici o dovadă ştiinţifică nu a putut explica pe de-a întregul acest fenomen şi astfel, legendele în jurul acestor stânci se dezvoltă în continuare, unind realitatea cu supranaturalul.

 

Aici puteţi găsi şi rezervaţia  botanică şi geologică Vârful Omu.

 

Adresa: Platoul Bucegi (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Acces: poate fi vizitat din localitatea Buşteni cu ajutorul telecabinei, mergând pe unul dintre traseele montane care ajung la Cabana Babele sau cu maşina din Sinaia pe TransBucegi până aproape de cabana Piatra Arsă şi apoi 1-2 km pe jos până în vârf.

Hartă Bușteni

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada: