Regina vacanţelor tale 

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi are aceeaşi înalţime cu cel din Egipt (8m) şi are asemănări cu statuia lui Zeus descoperita în Italia şi aflată acum la Vatican.

 

Sfinxul din Bucegi alt. 2216 m, situat la 10 minute de cabana Babele, a fost fotografiat, se pare, pentru prima dată, prin anul 1900, dar din faţă, şi nu din profil, aşa cum apare în imaginile “uzuale”. El a fost denumit astfel abia începând din anul 1936. Imaginea de sfinx a apărut în momentul în care stânca, azi înaltă de 8 m, cu o lăţime de 12 m, a fost privită dintr-un anumit unghi, având drept reper o axă ce porneşte de la el către Baba Vântoaselor, cum i se spune unei stanci din preajmă. Stânca cu înfăţişare de om priveşte spre cercul de precesie al echinocţiilor. Megalitul capătă conturul cel mai limpede la 21 noiembrie, când apune soarele.

 

Se spune că acest loc este centrul energetic folosit pe vremuri de extratereştri sau că este întruchiparea unei zeităţi indoeuropene.

 

Adresa: Platoul Bucegi (Pentru a vedea unde se afla intra aici.)

Acces: poate fi vizitat din localitatea Buşteni cu ajutorul telecabinei, mergând pe unul dintre traseele montane care ajung la Cabana Babele sau cu maşina din Sinaia pe TransBucegi până aproape de cabana Piatra Arsă şi apoi 1-2 km pe jos până în vârf.

Hartă Bușteni

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada: