Regina vacanţelor tale 

Potigrafu

Comuna Gorgota a luat fiinta în jurul anului 1740, pe un platou cu ondulaţii, acoperit de o mare pădure - Vlăsia Gorgotei, care prezenta mici poiene unde s-au întemeiat primele aşezări omeneşti.

Urme de viaţă materială care datează din orânduirea comunei primitive au fost descoperite pe raza satului Poienarii Apostoli , în punctul numit Panaitoaia  S-au mai descoperit obiecte din epoca bronzului (ceramica neagra) din 1700 - 1100 i.e.n. , precum şi din sec.I î.e.n. şi secolele III - IV e.n.

Legenda orală arată că localitatea şi-ar fi avut obârşia pe izlazul de dincolo de pârâul Cricov, în locul numit Silişte, transformat acum în teren arabil. Legenda spune că acolo ar fi fost împroprietăriţi cu pământ nişte viteji oşteni ai lui Mihai Viteazul, care au luptat sub comanda căpitanului Baba Novac. Pământul şi satul Silistea au fost dăruite de către Matei Basarab, pentru faptele sale de vitejie, unui viteaz oştean - boier Poienaru şi celor 3 fii ai săi Bucur, Radu şi Apostol, de la care şi-au luat denumirea cele 4 sate: Poienarii Rali, Poienarii Apostoli, Poienarii Burchii şi Poienarii Vechi.


    Denumirea satului Potigrafu provine de la cuvântul grecesc "potir" care înseamnă vas din lut lucrat cu mâna şi "grafos" de la cel care scrie vasul. Cu siguranţă că această denumire reflectă îndeletnicirea de bază a acelor vremuri- olăritul. Denumirea satului Fânari provine, dupa cum susţin localnicii de la faptul că de aici îşi procurau fânul călătorii care poposeau la Potigrafu în drumul lor către Bucureşti, Ploieşti sau Braşov.

Aici puteţi găsi Clubul sportiv TOP - CROS TCS din satul Poienarii Apostoli, terenul de golf şi polo din satul Potigrafu si centrul de echitaţie din aceeaşi localitate.

Exploreaza Potigrafu

Ce poți face in Potigrafu

Echitaţie

În Prahova puteţi să exploraţi împrejurimile călare pe cal, mergând pe trasee de câmp sau galop, prin pădure, pe Drumul Voievozilor, pe dealuri, ajungând chiar în zona alpină, exemplu creasta Baiului. Principalele zone unde se fac în acest moment excursii călare sunt: Drumul Voievozilor; pădurea Gorgota-Potigrafu; Valea Prahovei cu puncte de reper: Câmpina, Breaza, Comarnic, Posada, Sinaia, Azuga, creasta Baiului; Valea Doftanei. În funcţie de ce zonă doriţi să exploraţi şi de distanţă puteţi să stabiliţi împreună cu centrul de echitaţie traseul exact.

În zona Gorgota – Potigrafu puteţi găsi centru de echitaţie:  Robin Hood.

Clubul de echitaţie Robin Hood - Potigrafu

Potigrafu, jud. Prahova

Tel: 0040.749.149.292

www.robinhood.ro

Clubul oferă următoarele servicii: şedinte de echitaţie pe trasee prestabilite din pădurea Gorgota - Potigrafu (Drumul Voievozilor); şedinţe de echitaţie pentru copii , pe cai sau ponei; pensiune cai şi ponei; închiriere cai şi ponei pentru petreceri copii, filmări cât şi pentru diferite evenimente; transport cai şi ponei ş.a.

 

Golf şi polo

Clubul de Golf & Polo Selas

DN1 km 35, Potigrafu, jud. Prahova

Tel: 0040.722.315.738

E-mail: contact@selas.ro

Website: www.golf.selas.ro

Cele 18 găuri ale terenului de golf au fost concepute de către Henric Lund pentru a-i bucura pe iubitorii acestui sport nobil, golful. Tot aici puteţi juca Polo împreună cu prietenii.

 

Motocross

Circuit de Motocross - Clubul sportiv TOP - CROSS TCS

DN 1 km 33, Potigafu, jud. Prahova (lângă Ciolpani)

Tel: 0040.729.989.561

E-mail: bogdan@topcrosstcs.ro

Website: www.topcrosstcs.ro

                Baza sportivă Top Cross TCS cuprinde: circuit motocross, circuit enduro, circuit ATV, circuit auto-macadam, service moto, şcoală pilotaj off-road.

Circuitul de motocross este omologat de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), precum şi de Federaţia Română de Motociclism (FRM). Dificultatea de abordare a circuitului este medie, cu anumite porţiuni foarte tehnice, care pot fi însă foarte uşor abordate cu ajutorul unui instructor. Lungimea totală a circuitului este de 1.7km.

Unde te cazezi in Potigrafu

Unde mananci in Potigrafu

Unde te distrezi in Potigrafu

Hartă Potigrafu

Newsletter
Unitatiti de cazare:
Localitate:
Tip cazare :
Clasificare :
Restaurante:
Localitate:
Restaurant cu specific :
Club / Pub / Cafenea:
Localitate:
Tip locatie:
Evenimente:
Localitate:
Tip:
Perioada:
Download